Relatietherapie en individuele therapie Zeeland

Relatietherapie

Kortdurende relatietherapie verschilt van een langdurig traject. Wat dat voor u betekent leggen we op deze pagina uit.

Of kijk direct op onze landelijke website: relatietherapie-weekend.nl >>

Onafhankelijk advies

De Meyboom relatietherapie is geen verkapte lijmpoging. Wel is het onze ervaring dat relatietherapie leidt tot een bewustere keuze. Hoe ga je verder? Niet meer op de oude voet, maar hoe dan wel?

Wij stellen verdiepende en soms onverwachte vragen en maken prikkelende opmerkingen. We luisteren en vragen door, waar je gewend om te stoppen. Ook geven we onze indruk van jullie relatie.

Tijdens de laatste sessie (van een serie) krijgt u een concreet relatie-advies en stellen we een stappenplan voor de toekomst op. Desgewenst adviseren we daarbij over een vervolgtraject.

Vier sporen

Typerend voor onze werkwijze is dat we (indien nodig) schakelen tussen verschillende therapeutische benaderingen. We sluiten aan op jullie behoefte en leggen niet een bepaalde methode dwingend op. De cliënt staat centraal. Onze aanpak is gericht op vier verschillende aspecten. We spelen telkens in op welke onderwerpen naar voren komen. Dat vraagt van ons een grote wendbaarheid. We schatten telkens in wat de sterke en de zwakke kanten zijn van de relatie. En daar gaan we op in.

Spoor 1: Contactbehoefte

 • Wat voel je (nog) voor elkaar? Heb je nog behoefte om elkaar op te zoeken of denk je telkens: ‘Laat maar zitten …’
 • Kun je je herinneren dat de ander je hartsvriend(in) was. Iemand die je graag opzocht?
 • Wat deel je spontaan en waarover denk je drie keer na voordat je het zegt?
 • Veelgehoorde klacht: Het Gevoel is er niet meer. Ik praat liever met mijn vriend(in) dan met mijn partner.

Spoor 2: Opvattingen

 • Hoe bekwaam vind je jezelf als partner? Speel je goed in op de ander of vind je jezelf (eigenlijk) niet zo geschikt voor een intieme relatie?
 • We gaan in op hardnekkige overtuigingen die verandering in de weg staan.
 • Veelgehoorde opmerkingen: Mannen zijn geen praters. Vrouwen zijn overgevoelig. Ik ben net zo dominant als mijn vader/moeder. Ik heb het thuis niet geleerd.

Spoor 3: Verkeerde gewoontes

 • Hoe lopen jullie gesprekken vast? Hoe maken jullie telkens ruzie?
 • We geven leerpunten aan. Doe iets wat je niet gewend bent om te doen.
 • Veel voorkomende gewoontes: ruzie, zwijgen of trekken/afhouden.

Spoor 4: Veranderen

 • De bereidheid om je eigen blinde vlekken te erkennen en daadwerkelijk stappen te zetten.
 • We gaan in op de inzet van de partners tijdens de sessies en tussendoor. Met name in de laatste sessie bespreken we ieders oprechte bereidheid om verder te investeren in dit gezamenlijke project.
 • Veelgehoorde dooddoeners: We doen het altijd zo. Het moet toch spontaan goed kunnen gaan.

Veilig verbonden

Vanuit onze achtergrond als ervaringsgerichte therapeuten herkennen wij de concepten zoals die in de EFT-therapie worden gebruikt. In ons boek Relatietips voor Dummies >> spreken we eenvoudigweg van ‘kernmomenten’. Hiermee doelen we op situaties waarbij het belangrijk is dat je partner je emotioneel steunt, bijvoorbeeld als je te maken hebt met verlies of tegenslag. Als dat onvoldoende gebeurt, knapt er innerlijk iets. Relatietherapie kun je zien als de weg terug vinden. Het gaat erom dat je opnieuw toenadering zoekt en uitspreekt wat je hebt gemist. Alleen hierdoor kun je de intieme vriendschap terugvinden en je veilig verbonden voelen met je partner.

Wat in de EFT onderbelicht blijft is dat een relatie ook uitdagend moet blijven. Je kunt het ook te veilig houden. Dan wordt het contact voorspelbaar en ontstaat sleur.

Speciale relatietherapie programma’s

Wij hebben verschillende programma’s ontwikkeld voor specifieke relatieproblemen, zoals: sleur, ruzie, overspel en communicatie.
Woont u in Zeeland of West-Brabant? Kiest u voor een dagarrangement of losse sessies? Ook dan kunt u deze programma’s volgen.

Lees meer over onze speciale Relatietherapie Programma’s op onze landelijke website: relatietherapie-weekend.nl >>

Nieuwsgierig naar onze mogelijkheden? De eerste stap tot verandering is het maken van een afspraak.

Stuur ons een mail >>

Meer lezen over relaties?

Hieronder vindt u een selectie uit populaire artikelen op ons Relatieblog.