Relatietherapie en individuele therapie Zeeland

Relatietherapeut Angèle NederlofMaatschap De Meyboom

Angèle Nederlof

De Meyboom is opgericht door Gestalttherapeut Angèle Nederlof. Zij startte in 1988 een praktijk voor Gestalt- en Relatietherapie in Utrecht en later in Vlissingen. Na een HBO-opleiding volgde zij een professionele therapie-opleiding. Zij volgde bijscholingen o.a. bij Jürg Willi (relatietherapie) en het Walter Kempler-instituut (gezinstherapie). Zij liet zich tevens inspireren door het bio-energetisch lichaamswerk van Alexander Lowen, imaginaties volgens de Phyllis Krystal-benadering en de Jungiaanse analytische therapie. Ook verdiepte zij zich in de EFT (Emotionally Focused Couple Therapy) van Sue Johnson.

Angèle was jarenlang actief in de NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie) en lid van de EAGT (European Association for Gestalttherapy).
Bij diverse uitgeverijen publiceerde zij boeken, zoals: Gestalttherapie in beeld, Succes in je relatie en (samen met Sjaak Vane) Metaforen aan het woord, Verdiep je relatie, Communiceren met je partner en verschillende andere titels.

Deze boeken zijn te koop in iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen of via RelatieBoek.nl >> Ook kunt u ze lenen via de Zeeuwse bibliotheken.

relatietherapeut Sjaak Vane

Sjaak Vane

Relatietherapeut Sjaak Vane volgde een opleiding voor Gestalt- en lichaamsgerichte therapie en cursussen bio-energetica. Hij werkte gedurende twintig jaar als docent drama en communicatie in het basis- en HBO -onderwijs met als specialisaties gespreksvaardigheden, conflicthantering en agressietraining. Hij is afgestudeerd als filosoof (MA) met een bekroonde masterthesis over hedendaagse denkbeelden over liefdesrelaties. Hij verdiepte zich recent in de principes van de Emotionally Focused Couple Therapy (EFT) en de oplossingsgerichte gesprekstherapie (OT).
Hij publiceerde onder andere: Werken met de Roos van Leary en (samen met Angèle) Overspel draait niet alleen om seks en twee titels in de bekende Dummies-reeks: Relatietips en Liefdestips.

Angèle en Sjaak zijn sinds 1984 levenspartners en wonen sinds 1989 in Vlissingen. Zij hebben samen twee (volwassen) kinderen. De naam: De Meyboom is ontleend aan de Meiboom viering en de naam van de straat waar de praktijkruimte is gevestigd.

Lees hier onze contactgegevens >>